Sempre es pot!

D'una altra manera, però sempre es pot! És el lema de l’Irene, pacient amb esclerosis múltiple de l’Institut Guttmann i una apassionada al tennis en cadira de rodes. Fa tres mesos que va ingressar i de seguida, es va interessar per aquesta disciplina. “De més jove havia jugat a tennis i per això em va cridar l’atenció” explica. Ella és una de les moltes beneficiades de l’acord de col·laboració entre la Fundació i l’Institut que ha permès ampliar fins a 6 hores setmanals l’oferta de tennis.

L’Irene, avui juntament amb 16 pacients més, han viscut de primera mà l’Open Santi Silvas. “Sortir a fora i veure la vida real és una injecció d’energia positiva i de força per veure que sí que es pot”. I l’esport és una clau molt important. “Em sento més forta, més activa i amb més ganes de continuar practicant”. Precisament, la rehabilitació que es desenvolupa a Guttmann s’estructura a partir de 3 grans objectius: a nivell físic on es treballa el tronc, l’equilibri i el maneig de la cadira; la vessant emocional i la social. La pràctica d’un esport a dins l’hospital ajuda a trencar barreres, agafar seguretat i crear un nucli d’unió i amistat entre els pacients. Precisament, un exemple són dos dels jugadors del torneig que han estat pacients de la Guttmann: José Coronado i l'olotí Pau Martín.

     

Una altra de les visites més esperades del dia han estat els escolars. Avui una cinquantena de nens i nenes de l'escola Vernatllat de la Vall d'en Bas han gaudit d'allò més les diferents estacions esportives on s'han posat a la pell d'una discapacitat. Han jugat a bàsquet en cadira de rodes o també, a tennis amb els ulls tapats en un antifaç. De fet, el blind tennis és una de les novetats del Santi Silvas i la que ha generat més interés i curiositat entre els més joves.

Demà, la semifinal

Kike Siscar vs Alvaro Illobre i Juanjo Rodríguez vs Siscu Prat. Així ha quedat definit el quadre de la semifinal per la tercera jornada de l’Open Santi Silvas. Durant el dia d’avui s’han jugat un total de 12 partits entre els quarts de finals, els dobles i els de consolidació individuals i dobles. Una intensa i calorosa (amb lletres majúscules) jornada esportiva amb els següents resultats: Kike Siscar vs Jose Carlos Pina (6/0 6/4); Iosu Illobre vs Lola Ochoa (6/1 6/0); Juanjo Rodríguez vs Patxi Fadrique (6/2 6/4) i Siscu Prat vs Jose Luis Montoya (6/3 7/6 (2)).

Demà el torneig començarà a les 10 del matí amb la semifinal i a les 12h del migdia, a la pista 1, es desenvoluparà el clínic de Tommy Robredo amb el tenista professional Pablo Andújar i l'humorista, David Guapo. Tancarà la jornada una exhibicació de Blind Tennis.

 

Comments are closed.